Afgelopen vrijdag zijn we samen met Wil en Hellen heerlijk uit eten geweest. In Hoorn bij (B)eet. Ter ere van het driejarig bestaan was er een prachtig menu samengesteld met dito wijnarrangement. De verhalen van de vinoloog, Tjeerk uit Sneek, maakte dat de wijnen nog lekkerder smaakten. Het diner ter ere van mijn vijftigjarig bestaan. Wil en Hellen, dank je wel!

Afgesloten werd met een biertje bij cafe Jan Pieterszoon Coen. We moesten haasten om voor middernacht daar binnen te zijn, anders word je de toegang geweigerd. De belachelijkheid van deze regel wordt nog groter als je ontdekt dat iedereen binnen gewoon weer rookt. De nieuwste regel weegt blijkbaar zwaarder dan een regel van nog amper een jaar oud. Buiten roken kan immers ook niet meer, anders mag je niet meer naar binnen. De volgende ochtend met een licht hoofd wakker geworden.

Het eerste nieuws: het kabinet is gevallen. Om Afghanistan…..zegt men. Wetten afkondigen die niet samengaan met andere lokale regels en die vervolgens niet controleren, laat staan sanctioneren, getuigt ook al niet van stabiel leiderschap.