Onze dochter heeft, net als haar vriend, vanwege corona haar werkplek bij ons ingenomen. Drie verschillende soorten business en verschillende karakters nu onder één dak aan het werk.

De verschillen in karakters zijn vaak heel leuk en soms ook ‘rete irritant’. Eigenlijk zoals op de meeste werkplekken waar we samen met anderen werken. En om ervoor te zorgen dat we elkaar na de lockdown nog steeds graag zien heb ik ook op onze thuiswerkplek onze MBTI (Meyer Briggs Type Indicator) voorkeuren, ofwel onze aangeboren karakter voorkeuren besproken.

Dat zorgt dat we met meer begrip naar elkaar kijken. En elkaar daar waar mogelijk de ruimte geven zonder oordeel. Bevind jij je net als ik ook ineens met partner of kind(eren) in een nieuwe thuiswerk situatie? Dan kan inzicht in jullie MBTI voorkeuren je helpen om beter samen en naast elkaar te werken in dezelfde ruimte.

Eén van de vier MBTI dimensies gaat over waar jij energie van krijgt. Is dat veel interactie en veel afleiding? Of liever een stille werkomgeving met ruimte voor concentratie? Juist nu is het van belang om goede balans te houden in je energie.

Wil je ook jouw MBTI voorkeuren weten? Stuur me gerust een DM of laat een reactie achter.

Zoals Rutte al zei “Let een beetje op elkaar.” En dat geldt ook thuis 😉