Voor mijn verjaardag kreeg ik het alleraardigste boekje van Kluun. Je weet wel, van het boek “Komt een vrouw bij de dokter”, waarin hij beschrijft wat een onverbeterlijke klootzak hij is en je toch moet janken. Het boekje wat ik kreeg heeft Kluun geschreven ter ere van de week van de spiritualiteit. Het boek kreeg als titel “God is gek”. Kluun heeft aan veel mensen de vragen gesteld of God bestaat gevolgd door waarom. En of er leven is na de dood, ook gevolgd door waarom. De humor van Kluun is aanstekelijk en hij weet je daarmee ook nog aan het denken te zetten.

Dat valt mooi samen met het nieuws van de afgelopen weken over onze onvolprezen geestelijken in Nederland. Sexueel misbruik is al geen nieuws meer. Wel dat dat in ‘s Heerenberg in de jaren zestig en zeventig voor kwam. ‘s Heerenberg is ver, behalve als je iemand kent die er in die tijd ook op school zat. De paus is tegen condooms. Hij heeft er zelf inderdaad niks aan. Dat was dus ook al geen nieuws. Maar dat er nu een Nederlandse bisschop het in zijn christelijke hoofd haalt om homofielen de hosti te weigeren…..

God is niet gek. Die bisschop wel. Alle homofielen in dat kerkje van Den Bosch aan de tosti’s. En alle andere Katholieken zouden eigenlijk nooit meer een hosti moeten nemen. Dat alles in de week dat Geert Wilders in de peilingen bovenaan staat. Hoe gek moet het worden in dit land.