Sinds een paar jaar mag ik één van de externe coaches zijn bij Hero Interim Professionals. Een snelgroeiend, enorm dynamisch, bedrijf in Wognum. Er zijn veel bedrijven die zeggen veel aandacht aan hun medewerkers te besteden. Er zijn niet zo veel bedrijven die dat zo concreet invullen, zoals ze dat bij HERO Interim Professionals doen.

Onlangs werd ik gefilmd, terwijl ik werd geïnterviewd door Jeroen de Vries, CEO van HERO.

En als je wilt lezen waarom je zou kunnen overwegen om mij als coach te nemen voor jouw persoonlijke ontwikkeling. Lees dan verder.

Waarom zou je mij als coach moeten kiezen?

Niemand MOET voor mij kiezen. En dat is volgens mij ook één van de kernpunten bij coaching. Niet gericht op wat er allemaal moet, maar juist op wat iemand WIL.

Ik ben enorm blij dat ik mijn lange ervaring in het bedrijfsleven, mijn opleiding en trainingen kan inzetten om een ander een steun in de rug te geven.

En vooral de leiderschap trails die ik mag begeleiden in de wildernis zijn iedere keer ook voor mij zelf weer een enorme verrijking in termen van persoonlijke groei.

Eerlijk gezegd vind ik het lastig om te zeggen waarom iemand mij als coach zou willen. Daarom heb ik het ook gevraagd aan een paar mensen die ik coach, maar ook wat ik spontaan terug gekregen heb.

Iemand zei tegen mij:

Jij verstaat de kunt als geen ander om bij de gedachten, bij de wereld van de ander aan te sluiten en in te zoomen, je weet heel snel de juiste snaar te raken, en ik heb steeds het gevoel dat je vragen, je hulp echt en oprecht zijn. En dat hielp mij enorm om mijn eigen antwoorden te vinden…..

Belangrijkste is volgens mij dat er echte verbinding is, ik zou niet anders kunnen…..
Weer een ander zei:

Het voelde direct goed, het klikt. Ik had het gevoel dat je veel voor mij kon betekenen en dat bleek in de praktijk ook zo te zijn. Je helpt mij om out of the box te denken en stappen te zetten die mij helpen in mijn ontwikkeling

Klanten bedanken mij voor het doorvragen. Vooraf wisten ze niet wat ze te doen hadden, of wat ze echt ten diepste wilde. Na de coaching was dat duidelijk. Er is iets gebeurd wat er nog niet eerder gebeurde

Martin, wat een groot kado heb je mij met jouw coaching, jouw inzichten en kennis gegeven. Wat een geluk had ik dat ik je als coach mocht ontmoeten. Ik heb echt het gevoel dat ik anders nog steeds niet de vinger kon leggen op de ‘zere plek’ van mijn schaduwkant. Ik voel een enorme opluchting. Vanaf hier kan ik weer verder. Je bent geweldig!

Tja, daar word ik dan gewoon stil van…..

En wat ik doe?

Ik vertrouw er 100% op dat de ander zijn of haar eigen vraag en antwoorden heeft.  En ik ben iedere keer weer dankbaar dat ik door door te vragen, door echt in verbinding te zijn, tot de kern kan komen wat de ander nodig heeft.

Dat leidt dan tot een mindset verandering, of dat kan zijn dat er iets wordt geraakt in je hart, maar vaak is het een combinatie van beide, en dat leidt altijd tot concrete stappen die men dan ook gaat zetten.

Wat is het doel van coaching?

Volgens mij is coaching in de kern een ander helpen zichzelf beter te begrijpen. 

Maar het gaat een stap verder, het gaat er om dat je je bewust wordt van jouw onbewuste patronen en vicieuze cirkels. En om je dan te helpen om hele concrete kleine stappen te gaan zetten om die patronen te doorbreken. Dat bewustzijn is het startpunt om verder te groeien.

Voor wie is coaching eigenlijk?

Coaching is wat mij betreft voor iedereen die alles er uit wil halen wat er in zit. Om je volledige potentie te benutten. En iedere keer sta ik dan weer versteld hoe groot dat potentieel is.

Pas na mijn 50e heb ik een versnelling van persoonlijke ontwikkeling gekregen. Onder andere door een geweldige coach. Eerder had ik nog niet de moed om hulp te vragen. Was mijn ego nog te groot.
Maar als je bijvoorbeeld…
– staat voor een groot besluit of keuze die je moet maken
– even niet meer weet wat je echt wil
– te weinig energie hebt om de dingen te doen die je echt wil doen
– werk en prive niet in balans kunt houden
– het gevoel hebt dat je in cirkels blijft lopen…..

Kortom, als je al heel lang het gevoel hebt dat er meer in zit, maar dat het er nog niet uitkomt. Tja dan zou ik zeggen, bel mij gewoon eens op voor een vrijblijvende kennismaking.

Maar als je al helemaal perfect bent, en niets meer te wensen hebt voor je persoonlijke ontwikkeling…..dan natuurlijk niet. Want dan zou het een ‘moetje’ worden en dan zijn we weer terug bij het begin, het gaat er altijd om:

Wat wil jij?