Hoe bouwen we zo snel mogelijk groepsimmuniteit op wordt er gevraagd. Zodat we niet vatbaar zijn voor het gevreesde virus. Maar immuniteit is niet altijd de oplossing en zeker niet als je wilt veranderen.

Harvard professor Robert Kegan schreef een inspirerend boek ‘Immunity to change’. Een boek die beschrijft hoe we immuun lijken voor persoonlijke verandering. 

En hoe je die immuniteit kan overwinnen en het potentieel van jezelf en je organisatie kan ontsluiten. Verandering is lastig en weerbarstig. Dat weet iedereen. En dat komt vooral, omdat er vaak sprake is van tegengestelde overtuigingen. Competing commitments dus. 

Je wilt wel, maar er is iets wat je tegenhoudt. Je ene voet staat op het gaspedaal en de andere op de rem. En dan kom je dus niet verder.

Welke commitments voeren bij jou van binnen strijd met elkaar?

Waar wil je gas opgeven en welke voet staat er op het rempedaal? 

Persoonlijk heb ik door op deze manier mijn immuniteit bij verandering te onderzoeken een paar persoonlijke doorbraken gerealiseerd. In mindset en gedrag.

Voor mij waren discipline en structuur vaak de achilleshiel, waardoor ik focus verloor.

Ik wilde (‘gas geven op’) focus én flexibiliteit. En werd geremd door de aanname (‘rempedaal’) dat als ik heel gestructureerd werd, daarmee heel star en vreselijk saai zou worden. Inmiddels weet ik beter. Veel meer focus en nog niet saai…..

Wil jij ook meer weten hoe je gas kan geven zonder te remmen? Met plezier ‘zoom’ ik in.

 Neem contact op als je een keer wilt sparren over wat er dan voor jou en je team allemaal mogelijk wordt.

Of lees dit boek 😉

In bijgaand YouTube fragment neemt professor Kegan je inspirerend mee in ‘immunity to change’.