In 2018 ben ik voor de eerste keer op trail geweest in de Alpen en sindsdien ben ik ook als facilitator verbonden aan de foundation for Natural Leadership. Als zodanig heb ik vorig jaar een wildernis trail mogen begeleiden in Afrika en zijn we vorige maand gestart met het faciliteren van een jaargang Natuurlijk Leiderschap.

De jaargang volgt het ritme van de seizoenen. De herfst, waar we nu middenin zitten is het seizoen van loslaten. Maar ook reflecteren waar je nu staat in het leven.

Wat ligt er achter je en waar ben je trots op? Wat zijn nog reflexen en vastgeroeste patronen die je hebben gebracht waar je nu bent, maar je niet verder brengen? De natuur als leermeester, maar we leunen ook op het werk van Joseph Campbell, die de universele levensfases en levensverhalen heeft beschreven in zijn bijzondere boek ‘De reis van de held’.

En volgende jaar juni hebben mijn compagnon Robbert Jansen en ik een nieuwe leiderschapstrail gepland. We gaan dan naar Abruzzo in Italië. De trail is het hoogte- en zwaartepunt van een 4 maanden durend wildernis leiderschap transformatie programma.

Wil je er meer over weten, lees de brochure en bel gerust als je vragen of interesse hebt.

Een trail in de natuur is een belevenis met een enorme impact op persoonlijke groei kan ik inmiddels uit eigen ervaring zeggen.