Je gaat naar Afrika en wat neem je mee? Een korte broek. Het regent het hele jaar niet in Afrika. ‘Behalve acht dagen in november. Aan één stuk. Dat noemen ze dus de perzikkenregen. En ja, in díe bui zaten wij. Dus ook ‘s morgens om vier (!) uur toen wij in een open wagen met een zeiltje over ons heen op zoek gingen naar de big five. Droog en slaperig begonnen om drie uur later koud, doorweekt, verkleumd een warme douche te nemen.
Één van de vijf hadden we in ieder geval gezien. De cheetah. Een grote kat. Midden op het asfalt van de doorgaande weg in de Kruger wild tuin. Mag ik iets meer safari aub!
Gelukkig maakte de dag die volgde op die vroege ochtend heel veel goed. Met heel veel fotografen in de bus. In de meest ongebruikelijke standjes. En u weet het misschien niet, maar “the big five” is ook wel één van de meest gebruikte persoonlijkheidsindelingen die gebruikt wordt. Wel interessant (om met reisleider Frans te spreken) om die dieren van de big five de big five test te laten ondergaan.
Aan het einde van de dag hadden wij de big five gezien. Bij het diner lieten we de steak net zo goed smaken, als eerder op de dag de leeuw en de leeuwin hebben genoten van de buffel.