Onvoorstelbaar lange, dure en ingewikkelde projecten worden opgezet om mensen efficiënter te laten werken. Maar willen die mensen dat wel? Of moeten ze het van de baas? Als het laatste het geval is dan is het project veelal een kansloze missie.
Verbaasd kijk ik altijd naar mensen die met twee vingers typen alsof hun leven er van afhangt. Ze denken oprecht dat ze heel hard werken. De transpiratiedruppels op het voorhoofd zijn vaak hun eigen bewijs.
Eerste stap in efficiënter werken: leer met tien vingers blind typen. Investering? Een dosis discipline en een DVD van Davilex à raison van tien euro. Resultaat na een flink oefenen kan 300 aanslagen per minuut zijn. En, hoeveel aanslagen haal je nu? Waarschijnlijk niet meer dan de helft. Als je slechts een uur per dag typt dan toch nog een half uur per dag winst. Kan je toch weer andere leuke dingen gaan doen.
De volgende grote tijdwinstpakker is het gebruik van sneltoetsen. Een paar simpele testen laten zien dat er een tijdsbesparing mogelijk is van 40 procent. Bijkomend voordeel is dat het RSI voorkomt.
De enige toets die je hier van me gratis krijgt is F1. Ofwel help. Type dan sneltoetsen en ga er mee aan de slag. Succes!

Op de volgende sites kan je nuttige en handige tips vinden die het leven met een toetsenbord aangenamer maken.

www.keyboardcontrol.nl
www.sneltoetsen.com