Afgelopen week had Jacques het initiatief genomen om ons bij hem thuis uit te nodigen. Wie is ons. Ons is een verzameling fietsers die zeer onregelmatig vorig jaar samen een aantal keren een tourtje maakten. Om van die onregelmatigheid regelmatigheid te maken afgelopen zaterdag onze eerste vergadering. De echtgenotes mochten mee. Gelukkig. Werd het ook nog gezellig.

De afspraken zijn gemaakt. Iedere woensdag vanaf begin mei en iedere zondag ochtend zullen we gezamenlijk de Westfriese wegen en fietspaden onveilig maken. Verdere afspraken waren ondermeer dat er géén tandje bij wordt geschakeld. De net door mij aangedragen naam voor onze fietsploeg kan dan ook de vuilnishoop weer op. Er wordt NIET in een waaier gefietst. Het is verboden om als je naast elkaar fietst net iets harder te gaan dan degene die naast je rijdt. De versnaperingen worden uit de pot betaald die door ons allen gevuld moet worden. Waarschijnlijk ook regelmatig. Plaats van vertrek is steeds het Stam café en jawel, als je de behoefte hebt om op eigen gelegenheid met iemand van buiten de club nog een rondje te gaan fietsen dan hoef je niet apart toestemming te vragen aan de leden van de club. De club, waar de naam dus nog niet van bekend is.

De Ronde van Noord-Holland en een halve Ronde IJsselmeer staan ook op het programma. Nagedacht wordt om nog een meerdaagse ronde te organiseren. Sommige van deze club zijn al maanden stiekum in voorbereiding om straks tóch een tandje bij te kunnen schakelen.

De leden van de club zijn gemakkelijk te herkennen aan de gestroomlijnde lichamen. Van een enkeling heb je het vermoeden dat hij zijn helm altijd bij zich heeft. Naar een shirtsponsor wordt nog gezocht.