Nog 41 uur. Dan is het 13:00 uur op 10 december 2014. De deadline voor het inleveren van de scriptie van onze dochter, Merel. De wet van Murphy lijkt van toepassing, want alles wat er zo’n beetje mis kan gaan in het proces ‘scriptie’  schrijven lijkt ook te gebeuren.

Ik werk nu achter een mooie Apple computer in The Student Hotel. Omringd door tal van jonge studenten. Incheckend, lezend, etend, bellend…….Het is ook de plek waar Merel werkt. Werkt voor haar geld en werkt om haar scriptie af te ronden. Het is ook de plek waar vorige week donderdag haar Apple notebook werd gestolen. Murphy, weet je wel. Gelukkig stond het meeste van haar scriptie-schrijverij in de cloud, maar het hoofdstuk waar ze drie dagen op had lopen zweten kon weer opnieuw worden geschreven. Nog 41 uur te gaan en nog drie hoofdstukken herschrijven en redigeren.

Als de dieven van de laptop wisten hoeveel energie er in dat apparaat was gestopt brachten ze hem accuut terug. Toch? En omdat ze dat niet weten gaan vader en dochter nu op weg naar een politiebureau in Amsterdam om aangifte te doen. Of dat iets uithaalt……….

Nog 4o uur en 3 kwartier. Ze redt het!