MARTIN STAM

Facilitating Change – Coaching – Training

BACK TO NATURE

Op het programma 2024 trails naar Italië en Spanje en de start van een nieuwe jaargang!

 

Bijna altijd samen met mijn compagnon en maatje Robbert Jansen heb ik inmiddels een heel aantal leiderschapstrails in de ongerepte natuur mogen begeleiden. Dat doen we vanuit en voor de Foundation for Natural Leadership voor individuele deelnemers.

Programma 2024:

– in mei, een trail naar Italië die ik samen met Maaike Pronk mocht begeleiden. Wat een ervaring!

– in september, een trail naar Spanje die ik samen met Marten Frantzen mag begeleiden. Nog een paar plekken open.

– in het najaar start van de Jaargang Natuurlijk Leiderschap. Aanrader!

Check vooral de website van de Foundation for Natural Leadership.

Voor incompany trails maken we altijd maatwerk. Neem gerust contact op.

Natuurlijk leiderschap. Dat wil vooral zeggen dat we de natuur als spiegel gebruiken. De natuur die ons wijze lessen leert. Steeds met een groep van ongeveer acht mensen op pad. Ieder met zijn of haar eigen vraag. Soms op een kruispunt. Soms om nu eens echt een doorbraak te realiseren.

De impact van een dergelijke persoonlijke leiderschapsreis is iedere keer weer enorm. Niet zelden wordt na afloop van het traject gezegd: dit was life changing! En je kunt je ook voorstellen hoe groot de impact is als je met je eigen team op pad gaat.

Hieronder een korte beschrijving van iedere trail die ik tot nu toe mocht begeleiden. Daaronder per trail een aantal sfeerbeelden.

 

2024, Nederland, Schiermonnikoog

Drie dagen struinen door de duinen met een managementteam van vijf personen. Samen met Robbert hebben dit team mogen begeleiden om een geweldig fundament van teamsamenwerking te smeden. Wat een geweldige stappen hebben we samen gemaakt. Het nostalgische Hotel van der Werff bracht ons terug in de tijd. De experience met elkaar en de diepe gesprekken brengt het team vooruit!

2024, Italië, Abruzzo

Voor de derde keer door de bergen van Abruzzo. Start en finish Pescasseroli. Geweldige begeleiding ter plekke van het team van Wildlife Adventures, met Valeria als inspirerende gids en Debora als geweldige kok.
De trailverslagen die binnenkwamen van de zes deelnemers zijn zo hartverwarmend. Real transformation en de ontdekking voor iedereen wat de kern is die je zo geweldig maakt.
Four seasons in a week. We hebben letterlijk en figuurlijk alles mee mogen maken.

Een trailervaring om nooit te vergeten!

.

2023, Nederland, Terschelling

Dit noemden we een mini-trail. Een trail van drie dagen op het mooiste Waddeneiland, Terschelling. Dit keer met een klein team van een mooi bedrijf uit West-Friesland. Schitterend weer. Dwars door de duinen. Eindigen bij de enige echte ‘knuffelboom’ van het eiland. Symbolischer kan het niet worden.

2023, Noorwegen, Finnskögen area

In mei 2023 liepen en sliepen we hier van zondag t/m zaterdag door en in de prachtige natuur. Let vooral even op onze vijf sterren kampeerplek als je de foto’s bekijkt hieronder..
Onze gids ter plekke, Thoralf, wees ons de weg. Bijzonder aan deze trail was de solo vanaf dinsdagavond tot en met donderochtend. Zonder contact met de andere deelnemers verbleef je op je eigen uitgezochte spot. 36 uur alleen. Op één plek. Zonder eten.
De ervaring was voor iedereen enorm verdiepend en verrijkend.

.

2021, Italië, Abruzzo

Wederom dit jaar gekozen voor het schitterende berggebied Abruzzo. Totaal met tien mensen vijf dagen op pad. Weer Italië, omdat het vorig jaar van dat heerlijke zonnige weer was. Nu liepen we echter een aantal dagen volle bak door de regen. Het bijzondere was: niemand vond het erg. Alsof de regen alles van ons afspoelde en zo liepen we zaterdag de zon weer tegemoet.

2020 Spanje, Siera Nevada

Zondagavond thuis gekomen en de volgende maandag vroeg op weg naar Rotterdam airport om af te reizen naar Spanje. Dit keer samen met Esther Koning om een company trail te begeleiden. Tien deelnemers. Negen mannen en één vrouw.

Wat werd dit ook weer een bijzondere week, waarbij met name de afsluitende avond de kers op de taart was. “What makes you great” werd een emotineel en bijzonder moment tussen een paar mannen. De volgende dag zei een deelnemer: “alleen gisteravond wat de reis al waard”.

2020, Italië, Abruzzo

Wat een schitterende week met de geweldige reisgids Valeria en fantastische kookkunsten van Deborah. Jawel, er werd iedere avond voor ons gekookt. Schitterend weer en dito vergezichten. Beren gespot, maar niet gezien. Dat mocht de pret allerminst drukken. Wat een indrukwekkende week! Deze keer waren er drie Wognumers mee. Uniek. Vooral Sandor maakte met name de laatste avond onvergetelijk.

2017, Zuid Afrika, Marataba

Drie rangers zorgden er voor dat wij ons volledig veilig voelden. En de goede kant op liepen. ‘s Avonds en ‘s nachts is de ‘nightwatch’ voor de deelnemers. Gewapend met een zaklantaarn speur je in de donkere nacht of er wilde dieren op de loer liggen om ons het leven zuur te maken. Vooraf was ik daar best wel een beetje zenuwachtig over, maar het overwinnen van je grootste angsten is soms ook waarom je meegaat op trail.
Afrika. De hitte. De last van de rugzak. De overweldigende natuur. De nabijheid van de ‘big five.
Wat een onvergetelijke belevenis. Mandla, Rodney en (?) zijn geweldige reisgidsen. Oh ja, en wat hebben we ook nog gelachen 😉

2016, Zwitserland, de Alpen

In juni 2016 maakten we onder het genot van een stralende zon fantastische tochten door de Zwiterse Alpen. De immense hoogte en grootte van de berg maakte een onuitwisbare indruk. Op ongeveer 2.000 meter hoogte liepen we door de sneeuw en gleden van de berg.

Per trail een aantal foto's....

Hieronder op jaarvolgorde een paar foto’s geselecteerd per trail.

2024, Nederland, Schiermonnikoog

2024, Italië, Abruzzo

2023, Nederland, Terschelling

2023, Noorwegen, Finnskögen area

2022, Italië, Abruzzo

Na regen komt zonneschijn…

2021, Spanje, Sierra Nevada

2021, Italië, Abruzzo

2016, Zwitserland, Alpen

Martin Stam

Facilitating Change – Coach -Trainer

Copyright © 2024MartinStam - All Rights Reserved.