Programma voor Veerkracht en Vitaliteit

gebaseerd op HeartMath

Resultaat

Tijdens het programma wordt geleerd om de aangereikte technieken zodanig te gebruiken, dat je – door mentale en emotionele zelfsturing – je doelen bereikt. Het toepassen van de technieken stelt je in staat om je kijk op problemen te veranderen. Daardoor ontstaat er ruimte voor creatieve en effectieve oplossingen.

Stap voor stap ontwikkel je een nieuwe vaardigheid in het inzetten van je emotionele en intellectuele kwaliteiten. Genoeg om alledaagse uitdagingen aan te gaan en geleidelijk te groeien naar functioneren ‘op je best’.

Het zal je niet verbazen dat stressvermindering een prettig en positief effect heeft op je vitaliteit en levensvreugde. Je prestaties verbeteren en je vertrouwt meer op je intuïtie en ervaart meer plezier en voldoening in je leven en werk.

Het programma is toegespitst op de eisen van deze tijd. Het is eenvoudig te leren en kent een zeer concrete aanpak. De toepassing kost weinig tijd en levert snel resultaten op.

“HeartMath is een uniek stressreductie systeem dat ongewoon effectief is in het terugdringen van angst en zorgen en het verbeteren van prestatie. In tegenstelling tot veel andere aanbieders die soortgelijke claims leggen, heeft het een solide wetenschappelijke basis en is het getest in een verscheidenheid aan situaties die duidelijk deze resultaten hebben aangetoond”.

Paul J. Rosch, M.D., F.A.C.P.

President of the American Institute of Stress and clinical Professor of Medicine and Psychiatry, New York Medical College

Resultaten in organisaties

Daar waar het programma wordt toegepast, stijgt het prestatieniveau, wordt er beter gecommuniceerd en samengewerkt, verbeteren beslissingen en staan mensen meer open voor de klant en collega’s. De deelnemers voelen zich meer gewaardeerd en verbonden met de organisatie en hun gezondheid verbetert. In veel gevallen kan daadwerkelijk verzuim worden voorkomen.

Resultaten na het programma

 • meer energie en vitaliteit
 • minder stress (en lagere bloeddruk)
 • meer emotionele balans
 • beter slapen
 • betere concentratie

Van stress, onrust en frustratie naar coherentie, veerkracht en vitaliteit!

“Positief denken met je hersenen is zinvol, maar positef voelen vanuit je hart geeft een geweldige impuls aan de gezondheid en aan effectief en creatief functioneren”. (uit het boek  “Uw brein als medicijn”)

Prof. Dr. David Servan-Schreiber

Zomaar wat reacties:
 • Ik zorg beter voor mezelf
 • Ik ben minder snel geïrriteerd
 • Ik ben minder bezorgd en krampachtig    
 • Ik kan makkelijker ‘nee’ zeggen
 • Ik voel me vaker ontspannen                          
 • Ik pieker minder
 • Ik val sneller in slaap                                        
 •  Ik deel mijn tijd bewuster in
 • Ik kan me beter concentreren
Belangrijkste principes
 • gebaseerd op simpele, maar doeltreffende oefeningen
 • vergroten van innerlijk bewustzijn
 • maakt gebruik van modern biofeedback systeem
 • gebaseerd om meer dan 30 jaar wetenschappelijk onderzoek

Hoe ziet het programma er uit?

Het programma voor veerkracht en vitaliteit is een 1 op 1 coachingsprogramma en omvat 7 sessies van ongeveer een uur, verspreid over 2 à 3 maanden. Resultaten zijn meteen merkbaar. De meeste deelnemers gebruiken de geleerde technieken al snel om met alledaagse stress om te gaan. In de loop van de eerste weken worden de effecten steeds krachtiger merkbaar en na 3 maanden zijn de doelen meestal bereikt. Je zult gaan merken dat het toepassen van de techniek vanzelfsprekend wordt in je dagelijks leven.

De stress test

Voorafgaand en na afloop van het programma vul je een gevalideerde Stress-REM vragenlijst in. Dit is een directe weergave van je dagelijkse stemming, je houding en stress-gerelateerde symptonen. Door de begin- en eindrapportage met elkaar te vergelijken, krijg je inzicht in de effecten van het programma.

HeartMath

Balans brengen in gas geven en remmen

Het programma is gebaseerd op jarenlang onderzoek van het Heartmath Instituut in samenwerking met neurologen en cardiologen van verschillende universiteiten. Dit heeft geresulteerd in technologie die de fysiologische factoren van stress meetbaar maakt. Met behulp van de ontwikkelde technieken en het emWave systeem kunnen gezondheid en prestatievermogen van een individu sterk verbeterd worden.

Het programma is een manier om optimaal in balans te komen. De methode is eenvoudig en solide, met wetenschappelijk aangetoonde resultaten. De kracht ligt in de combinatie van eenvoud en effect.

Het is bewezen dat er een verband bestaat tussen het hartritme en de mentale, emotionele en fysiologische verschijnselen in het lichaam. Met een sensor verbonden aan je oor en aan de computer krijg je onmiddellijke, objectieve feedback van de innerlijke staat. In hoeverre je in balans bent is meteen te zien op het computerscherm. Op die wijze is te volgen hoe gedachten en gevoelens je hartritme beïnvloeden en welke effecten de toepassing van de HeartMath technieken op je kunnen hebben.

Klik op HeartMath ABC voor aanvullende info.

Het HeartMath-traject heeft me niet alleen geholpen om opgebouwde stress los te laten, maar ook om proactief om te gaan met toekomstige uitdagingen. Ik voel me beter, zowel fysiek als mentaal, en ik ben in staat om helderder te denken en effectiever te handelen in stressvolle situaties. Het heeft me een levenslang gereedschap gegeven voor zelfzorg en welzijn.

Kortom, mijn ervaring met HeartMath, onder de deskundige begeleiding van Martin, is een van de meest waardevolle investeringen in mezelf geweest. Ik kan het iedereen aanraden die op zoek is naar een evenwichtiger, effectiever en gezonder leven. Het begint bij jezelf, en de positieve effecten stralen vanzelf uit naar anderen.”

klik hier voor Jeroen zijn volledige review

Jeroen Kok